Image module
Ontdek onze filosofie
Image module

Filosofie

Rizom is het zesde project van chef Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps**, Liernu)

Deze brasserie – en cafetaria – gelegen in het hart van het Musée des Arts Contemporains du Grand Hornu en het Centre d’innovation et du design, presenteert een keuken op het snijpunt van culturen.

Het Waalse bekken, zelf ontstaan uit diverse migraties, is de thuis van oeroude streekproducten, en tegelijk ook de wieg van moderne ideeën en technologie. Rizom keuken spruit voort uit al deze contrasten en is een nieuwe vertaling van de eigentijdse terroirkeuken van Sang Hoon Degeimbre. Rizom staat voor een keuken met uiteenlopende wortels, en brengt lokale markt- en seizoensproducten in het bord.

Layer
Layer
Layer
Image module

Grand-Hornu

Le Grand-Hornu geldt als een van de mooiste voorbeelden van 19de-eeuwse industriële archeologie in Europa, en staat sinds 2012 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De site, die eigendom is van de provincie Henegouwen, herbergt vandaag twee instellingen die bijna zes tentoonstellingen per jaar organiseren: het CID, Centrum voor Innovatie en Design, en het MACS, Museum voor Hedendaagse Kunst.

Rue Sainte-Louise 82
7301 Boussu
+32 (0)65 61 38 76
info@rizom-restaurant.be

Wij ontvangen u graag van dinsdag tot zondag van 11u30 tot 15u.
Gesloten op maandag.
De cafeteria is open van dinsdag tot zondag van 10u tot 18u.

Jaarlijkse zomersluiting: van dinsdag 17 augustus tot zondag 29 augustus.
Jaarlijkse wintersluiting: van dinsdag 21 december tot zondag 02 januari.

Ik wil reserveren

Laat ons een bericht, we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Menu

Rizom stelt u de degustatie voor
HAPJES
bloemkool gemarineerd in samjang en gebakken, zwarte knoflook
VOORGERECHT
17.50 €
« Jeune pousse » Seizoensgroenten, lactosap, tijmolie, pesto
PESCE
met gezouten gerookte garnalen van «J.C David»
CARNE
met de pork floss van « Ma Bouche Rit »
HOOFDGERECHT
21 €
Geroosterde witte asperges, houtasperges, radijs, korianderolie, pinda, miso-sap
VEGE
met langzaam koken kohlrabi
PESCE
met curry genezen kabeljauw
CARNE
met kalfsvlees confit met wilde knoflook
NAGERECHT
10 €
Rabarber, tijm, popcornijs, gekarameliseerde popcorn
VERSNAPERINGEN
bretonse zandkoekjes, witte chocolade, aardbei
Maceraties zonder alcohol pakket
14 €
Wijnpakket – 3 glazen
21 €
Wijnpakket – 4 glazen
28 €
Wijnpakket – 5 glazen
35 €
3 GANGENMENU
40 €
alleen ‘s middags
5 GANGENMENU
65 €